Organizarea lucrarilor, reteta renovarilor de succes

Ce te convinge sa angajezi un mester ?


Rezultate

Urmareste-ne pe

Vrei sa te apuci de renovarea casei, nu ai cunostinte tehnice dar ai vrea sa afli cum ar trebuie sa decurga lucrarile. Foarte bine. Iti vom explica noi in continuare cum ar trebui sa abordezi problema pentru a reduce la minim timpul si cheltuielile.

Imagineaza-ti

Inainte de a incepe cumparaturile si angaja mesterii iti recomandam sa incerci un mic exercitiu de imaginatie. Incearca sa vizualizezi detaliile rezultatului final. Acest pas te va scuti de multe modificari ulterioare ale etapelor deja finalizate, ce te vor costa suplimentar si-ti vor produce chiar si intarzieri.

Incepe prin a vizualiza amplasarea mobilierulului, a aparatelor electrice si electrocasnice atunci cand totul va fi gata si casa ta va arata cu totul altfel. Gandeste-te ca fiecare dintre aceste obiecte indispensabile astazi necesita o serie de conditii pentru a putea functiona. In general mai toate au nevoie de o sursa de energie electrica, unele necesita tubulaturi, iar altele surse de alimentare cu apa si scurgere. Iti recomandam sa te gandesti de la bun inceput la toate aceste aspecte pentru a nu fi nevoit sa constati toate aceste mici dar necesare detalii dupa incheierea tuturor finisajelor. Nu vei fi astfel nevoit sa recurgi la solutii de compromis, punand la vedere instalatiile pe care ai fi putut sa le maschezi.

Ce se executa mai intai ?

Exista o ordine fireasca de executie a diverselor operatii pe parcursul renovarilor, pe care nu trebuie sa o scapi din vedere. Instrumentul pe care ti-l punem la dispozitie prin intermediul acestui site urmareste succesiunile operatiilor ce intentionezi sa le executi si semnalizeaza atunci cand ele nu sunt respectate.

Ordinea corecta in care ele ar trebui sa decurga este urmatoarea:

 1. demolari, zidarii, decopertari si curatare;
 2. instalatiii termice;
 3. instalatii sanitare: apa menajera, scurgeri;
 4. instalatii electrice: circuite electrice pentru iluminat si prize, echipamente si electrocasnice, tabloul de protectie a circuitelor;
 5. tamplarie: ferestre si usi;
 6. lucrari de termoizolatii si hidroizolatii;
 7. tencuieli, reparatii, gleturi;
 8. finisaje: placari cu gresie si faianta, montare parchet, zugravire;
 9. instalare obiecte sanitare: cada, chiuveta, WC, cabina dus;
 10. instalare aparate electrice: corpuri de iluminat, intrerupatoare, prize;
 11. instalare mobilier;
 12. instalare electrocasnice si echipamente: masini de spalat, ventilator, hota.

Sa presupunem ca ajungi la pasul 12 enumerat mai sus, si pe noul blat instalat in bucatarie constati ca ar sta foarte bine cuptorul cu microunde, dar ai omis in pasul 4 sa prevezi o priza pentru alimentarea lui. Faianta fiind deja montata, nu iti mai ramane decat varianta unui prelungitor de care te vei impiedica de fiecare data sau o instalatie electrica aparenta care va estompa efectul faiantei alese cu atata grija.

Ar fi stat cu totul altfel daca ai fi facut acel mic efort de imaginatie de la inceput si ai fi constatat necesitatea existentei acelei prize. La momentul decopertarii peretilor si pregatirii in vederea placarii cu faianta ar fi fost foarte simplu sa instalezi un circuit electric suplimentar iar la final sa montezi o priza incastrata in faianta.

Pe langa faptul ca dupa finalizarea unei etape, de cele mai multe ori, este exagerat de costisitor intoarcerea si refacerea ei, vei putea pierde de asemeni mult timp mai ales in situatia in care mesterul si-a terminat treaba si a plecat. Va fi destul de dificil sa-l intorci inapoi pentru a reface.

Am intalnit deseori astfel de situatii si incercam pe aceasta cale sa facem putina lumina si sa indrumam actiunile celor mai putin cunoscatori ai acestui domeniu. Incercam sa iti aducem in atentie o serie de sugestii, poate putin fortate in anumite situatii dar cu siguranta utile in altele.


Comenteaza articolul pe Facebook


Accesare cont
Utilizator:
Parola:
(am uitat parola)

Vreau si eu cont

Cei mai activi mesteri
bucuresti
Solicita-i o oferta
Bucuresti sector 5
Solicita-i o oferta
Bucuresti
Solicita-i o oferta